Afsnit 17

DK1EU2 VIRUS i alle pseudo demokratiets led

Søndag 13. november 2016 kl. 22:35

Det er tiden, hvor bøgehækken falmer og viser sin overdådige palet af farver. De grønne og de brune nuancer, der på én gang inspirerer og varsler noget mere brutalt. De kolde tider tager til. Også i Grækenland bevæger de sig mod årets koldeste måned, omend det er omkring plus 10 grader. Under disse sydeuropæiske himmelstrøg fødtes ideerne til demokratiet i den rene form. Folkets styre og ikke det pseudo demokrati, vi kender i Danmark og EU i dag. Hvor det er bureaukratiets og elitens demokrati. De få har taget magten, folket betaler.

Når folket kommer til orde, sker der til gengæld ting og sager. Vi har netop igen set et eksempel, nemlig valget af Donald Trump som ny præsident i USA. Akkurat som i forbindelse med EU-afstemningen i England tidligere i år, forsøgte alle elitens kræfter at påvirke resultatet. Budskabet var, sig endelig nej til Trump. Men det amerikanske folk ville anderledes, og nu er Trump valgt. Eliten er i chok, akkurat som da de engelske vælgere sagde farvel til EU.

Vi er tabere i pseudo demokratiet, der buldrer løs, men i optimistiske øjeblikke falder tankerne på demokratiets inderste væsen. Afledt af folket, ja folkets vilje. Sådan som det hele startede i Grækenland med folkeforsamlingen, hvor al magt var placeret. En folkeforsamling, hvor alle borgere havde medbestemmelse, og beslutninger kun kunne virkeliggøres med folkets udtrykkelige "hjemmel". Et ord, der ligesom 3-delingen i det såkaldt moderne samfund mellem lovgivende, dømmende og udøverende magt, er en kunstig opfindelse.

Folkeforsamlingen udpegede de folkevalgte for 1 år ad gangen ved lodtrækning, og domstolene var også valgt af folket. Altså både ideelt og reelt demokrati i dets grundlæggende væsen. Der er noget at lære af vores forfædre nogle tusinde år tilbage. Men vi sidder i saksen og kan kun se til ligesom med bøgehækken, der skifter fra grøn til brun. I det såkaldt moderne demokrati er der bare det mén, at farven bliver mere og mere brun og tenderer det sorte. Skal det ændres, er der kun én model. At rive ned og begynde forfra.

Jeg ved godt, jeg drømmer om en anderledes verden. En drøm, der får mere og mere næring for hver dag. I takt med bureaukratiets vækst. Ensbetydende med kvælning af al privat foretagsomhed, stadig mere kontrol og straf. Jeg nævner nogle få aktuelle eksempler som EU-bureaukraters uanmeldte besøg i lufthavnen i København for at kontrollere, om Danmark nu også udfører kontrollen godt nok. Samt en kontrolaktion fra skattevæsenet, arbejdtilsynet og politiet over for virksomheder, der handler med årstidens juletræer og pyntegrønt. Det er jo ikke ligefrem til at komme i julehumør af.

Allerværst om konfrontation med folket er meldingen fra England, hvor en håndfuld dommere har gjort sig til "overherrer" ved at bestemme, at landets regering skal have sine forberedelser for udtræden af EU godkendt i parlamentet. Hvortil regeringen heldigvis straks har meddelt, at folket har talt, og indbragt den mystiske problemstilling for landets højeste retinstans. Det ligner danske domstoles tiltagende politisering og eneråden. Domstole som del af magtapparatet.

Når man sidder velbjærget i en stilling, som folket finansierer, går der for de allerfleste ikke lang tid, førend de også indtager rollen som herremænd (det gælder også kvinder). Vi kan ligeså godt putte dem alle i samme gryde. Politikere, ansatte bureaukrater og dommere og andre ansatte ved domstolene - der er nemlig ingen forskel. De er alle tillagt privilegier betalt af folket. Uden at folket til gengæld har indflydelse. Medlemmer af Folketinget kan således ikke foreskrives noget af vælgerne. Og de er valgt for 4 år. Dommere kan ikke afsættes (kun i særlige tilfælde ved dom) og ikke fyres. De er udpeget for hele deres arbejdlivs periode. På tilsvarende måde gælder særlige forhold (fordele) for de ansatte bureaukrater.

Altsammen er det opfundet i danske grundlove, den første i 1849 og den senest reviderede i 1953. Grundloven var dengang det bedste man kunne præstere som afløser for kongemagten og den dertil klæbende elite. Hvor meget tingene har ændret sig, kan der i dag stilles et berettiget spørgsmålstegn ved. Det er også derfor, jeg finder det nødvendigt at rive ned og begynde forfra.

Det europæiske fællesskab er et kapitel efterhånden helt for sig selv. EU er blevet et magtfuldkomment forum og tillige et økonomisk tag-selv-bord. Alle har fingrene nede i kassen. Mange ved lukrative jobs med helt fantastiske fordele, som enhver folkepensionist, kontanthjælpmodtager, knoklende arbejdmand, smed, husmoder o.s.v. naturligvis for de flestes vedkommende er helt uvidende om, men ville falde i svime over. En hob af politikere - og deres tusindvis af assistenter - der ikke kan kende forskel på deres egen og fællesskabets økonomi. Den seneste tid har vi vist set eksempler nok på det - men der er mange flere. De er bare ikke blevet afsløret endnu.

Hvis nu medlemmer af Folketinget kun kunne vælges for ialt 8 år. Det samme for andre politikere. Hvis nu ansatte bureaukrater kun kunne ansættes for 8 år. Hvis dommere kun kunne sidde med den sorte kappe i 8 år sammenlagt. Hvordan ville det hele så se ud? Nok forfriskende og fornyende, fordi det ville stille krav til dem alle, til deres fremtid - akkurat som der stilles krav til de svagest stillede i det danske og andre europæiske samfund.

Lad os derfor begynde nedrivningen og få begyndt forfra. Alene det at få begyndt er en langvarig proces. Fordi eliten, dem med alle privilegierne naturligvis ikke er interesseret. Vi må håbe, at der dukker nogle flere idealister op på scenen, så det bliver muligt - at få begyndt.


© Copyright 2019 senior-avisen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.