Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Afsnit 9

Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves - mere DK1EU2 VIRUS

Onsdag 8. juli 2015 kl. 21:26

"Mod dumhed kæmper selv guderne forgæves". Det hørte jeg tit i min opvækst og ungdom. Jeg tog mundhældet til mig, som så mange andre velformulerede og gennemtænkte af slagsen. I dag gælder de som hovedregel uforandret. Intelligensen i verden har ikke ændret sig, det har alene de færdigheder menneskeheden er beriget med.

Om det stadig gælder, at "ingen kan forpligtes over deres evner", kan der absolut ikke stilles spørgsmålstegn ved. Nemlig bl.a. af den meget enkle grund, at bureaukratiet helt har taget magten i det danske samfund med udstedelse af love og andre regler, ingen kan overskue. Gentager ingen kan overskue. Dermed forpligtes vi alle udover vores evner, vores formåen, og det gør iøvrigt også de ansvarlige for moradset.

Samfundet (det autoritative system) har udviklet sig i forlængelse af enevælden til en selvforherligende størrelse med bureaukraterne som herremænd. Det enkle samfund med få regler blev i løbet af 140 år fra 1840 belemret med 9.000 nye love og regler (dokumentation som Ugebrevet A4 fremlagde i 2012). Derefter tog de nye herremænd rigtig fat, og det forsvarløse danske folk blev i de følgende 30 år fra 1982 overdænget med yderligere 65.000 nye love og regler.

Det siger da sig selv, at en sådan papirmølle er skadelig for et folks trivsel. Bureaukratiet vokser stadig og ufriheden tager til. Noget må gøres, det erkender de fleste, men ingen ved hvad. Og dog, det ved de, dem der tænker enkelt. Det vildvoksende træ må beskæres! Måske fældes.

Egentlig er det en fantastisk udfordring at forsøge sig som "hjerne-kirurg" og finde ud af, hvad forskellige mennesker tænker, før de handler. Hvis det altså forholder sig sådan. Hvis ikke bare handlingerne bygger på uovervejede, spontane reaktioner. Hvad jeg egentlig synes frygtelig mange handlinger, reaktioner og beslutninger bærer præg af.

Hvad tænker en dansker, der vil have grænsebomme sat op igen? Nu hvor de har været fjernet i EU siden 2001, og hvor der i over 50 år har kunnet rejses frit imellem de nordiske lande. Det er helt sikkert følelser baseret på det kultursegment, folk kommer fra, som styrer tankegangen. "Jeg kan ikke lide andre hudfarver" eller "jeg kan ikke lide andre religioner" og "de stjæler fra os" er pæne formuleringer af det, jeg hører og læser. Og væmmes over.

Hvad tænker en europæisk politiker eller ansat i EU-bureaukratiet, når man stiller krav til et enkelt land og dets folk om at betale med både penge og velfærd langt over evne? Ja, det er Grækenland, det drejer sig om, og hvor tyskerne med deres fede fortjenester i årenes løb nødigt vil sætte noget til. Pine grækerne, koste hvad det vil. Samtidigt har det såkaldte fællesskab bevæget sig længere og længere ned i sumpen, hvor der kun slås om noget så simpelt som penge. Ideologien og filosofien, ånden og glæden er forlængst forduftet.

Hvad tænker en politibetjent, der "får et kik", når nogen kan anklages og straffes? For lidt hash, en køkkenkniv, at køre 40 km/t for hurtigt eller noget andet egentlig helt uvæsentligt i sammenligning med en verden, hvor stater afsiger dødsdomme og dræber deres egne folk, eller krigsmaskineri på jorden og i luften destruerer folks hjem og tilværelse.

Hvad tænker jeg - jo, der er noget helt galt i verden. Fra lige henne om hjørnet, hvor politiet inviterer sig selv med til en rockerfest og dermed skaber ny konfrontation. Over det rige Tyskland, der nærmest ikke vil modtage flygtninge fra verdens fattige brændpunkter, og endda afbrænder bygninger indrettet til at modtage flygtninge. Til lande rundt på kloden, Tyrkiet, Nordkorea, i Asien og Afrika, hvor menneskerettigheder og humanitet end ikke er fremmedord, men ganske enkelt ikke findes i ordbøgerne.

Jeg tænkte, jeg måtte ha' luft.

Pave Frans den 1. er en eminent verdensmand. Overhoved for 1.200 millioner katolikker, som jeg bestemt ikke hører til iblandt, men respekterer. Han sætter sig selv og sin kirke i baggrunden i kampen for mennesker på hele kloden. Med en stil, der godt kan minde om den premierminister Alexis Tsipras repræsenterer de 10 millioner grækere med. Han sætter sig selv og staten i baggrunden i kampen for mennesker i sit land.

Det er den slags ideologi og filosofi, vi mere end nogensinde har brug for i en verden, der aldrig har været økonomisk rigere, men åndeligt fattig. Det er dér, vi skal sætte ind. Bede kunstnere og intellektuelle komme op på mærkerne og bide fra sig. Som de gjorde engang. Hvor alting ikke var "så pænt" som nu. Jeg ved imidlertid godt, hvorfor det ikke sker. Bureaukratiet har taget magten og underkuer alle. Vi er ramt af den dødbringende DK1EU2 VIRUS.


© Copyright 2018 senior-avisen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden  

Flere nyheder i denne sektion:

- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 23
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 22
- DK1EU2 VIRUS - Den ubeherskede klasse
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 21
- Der er noget galt i Danmark - og det er DK1EU2 VIRUS
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 20
- DK1EU2 VIRUS - Nationalsocialismen og bureaukratiet
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 19
- DK1EU2 VIRUS - Indignation nødvendig i kampen mod dødbringende bureaukrati
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 18
- DK1EU2 VIRUS - Domstolene som en del af bureaukratiet
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 17
-
Klik venligst
Annoncer

Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld