Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Afsnit 24

DK1EU2 VIRUS er dødbringende - glæde og fremsyn kan kurere

Søndag 8. september 2019 kl. 21:20

Jeg har haft brug for en lang tænkepause til at korrigere retningen for dette essay. Hvori jeg har afsløret det ene eksempel efter det andet på DK1EU2 VIRUS - det dødbringende bureaukrati. Især i Danmark og EU. Dokumenteret de manglende kompetencer og det skræmmende fravær af filosofisk velbegrundet tankegang hos flertallet af politikere og den overvejende del af det enorme antal og alt for mange ansatte bureaukrater.

Sideløbende er Danmark, EU og den øvrige verden tumlet og fumlet videre. Hver dag nye skrækkelige eksempler på indblanding, kontrol og reguleringer. Det såkaldte "hovedet på sømmet" i min beslutningproces har et nyt skud på den bureaukratiske stamme (etableret i 2014) betegnet som "center for offentlig innovation" leveret. Idet dette centers bureaukrater nu vil hædre andre bureaukrater med 2 nye "innovation"-priser. Det skal ske, når alle bureaukraterne jubler sammen på "innovation"-dagen hvert år. Det var første gang i år.

Jeg tænkte, hvor i alverden ender det her... Nej, det ender jo som bekendt ikke, medmindre vi sammen tager et andet udgangpunkt. Det foreslår jeg nu - nemlig at lovprise dem, der tager initiativ til at afskaffe bureaukrati. Hvilket faktisk lader sig gøre, hvis man mobiliserer sin glæde over livet og det nødvendige fremsyn. Stopper den traditionelle tankegang, det sædvanlige og i stedet tænker nyt. Nye muligheder uden den offentlige indblanding. For folket kan godt selv - det er bevist før det svulmende og dødbringende bureaukrati tiltvang sig dets nuværende herredømme.

Hver dag byder på utallige eksempler af privat foretagsomhed. Nytænkning og nye produkter. Leveret af både gamle og kendte virksomheder og af nye bittesmå med fansatifulde iværksættere, der kæmper sig frem. Det såvel med helt klassiske fysiske produkter som splinternye digitale ideer, udvikling og produktion. Sådan helt fra bunden begyndte det med Danfoss, Lego og Ecco - blot nogle få af mange nævnt.

Lad mig derfor foreslå den første afskaffelse af bureaukrati - Center for Offentlig Innovation (COI), der om sig selv forklarer, at "det er et nationalt center, der understøtter øget kvalitet og effektivitet i hele den offentlige sektor gennem innovation. COI samarbejder med innovationsaktive medarbejdere og beslutningstagere i stat, regioner og kommuner i hele landet. COI blev etableret i et samarbejde mellem regeringen, KL, Danske Regioner, FTF, OAO og Akademikerne. COI arbejder for at få rammer og kompetencer i den offentlige sektor til at understøtte innovationsarbejdet, så indsatserne får større gennemslagskraft; for at opbygge innovationskapaciteten; for at understøtte systematisk spredning; og for at give beslutningstagere på alle niveauer let adgang til viden om offentlig innovation."

Stop. Det er ganske enkelt overflødigt med sådan et "nationalt center". Lad os nedlægge det straks og sende de foreløbigt 16 ansatte med en gammel folketing-politiker og minister (socialdemokraten Pia Gjellerup) i spidsen som såkaldt centerleder ud på det frie, private arbejdmarked. Hvor der er rigelig plads til og behov for innovative folk. Hvor de kan gøre gavn for deres løn - thi ellers bliver de fyret igen.

Jeg har hermed bragt et nyt eksempel på det svulmende bureaukrati frem. Foreslået at det straks nedlægges. Stoppes inden det vokser sig for stort og ingensinde er til at fjerne igen. Jeg skal hverken have ros eller priser, meget hellere tilhængere af og deltagere i aktionen. Lad os hjælpe hinanden med at gøre Danmark et endnu bedre sted at leve. Skabe glæde i modsætning til dødbringende bureaukrati. Det er fremsyn.

Et andet eksempel på dødbringende bureaukrati har hele det danske folk kontakt med. Det er det selvforherligende og dominerende www.borger.dk - som svulmer i unødvendigheder og uforskammetheder. Senest helt hovedløst, hvad man kalder "Robinsonlisten"med det angivelige formål at yde beskyttelse mod markedsføring. "Du kan undgå de adresserede salgsreklamer og telefonopkald fra sælgere, hvis du registrerer dig på Robinsonlisten, og registreringen er gratis", lyder det om den helt overflødige ordning. Hvis eksistens er endnu en belastning af folket i et i forvejen voldsomt bureaukratisk tyranni. Iøvrigt kan man rejse berettiget tvivl om virkningen i den stadig mere intensive digitale verden.

Robinson-"initiativet" har naturligvis sit afsæt i det bagved liggende mest af alt svulmende bureaukrati. Hvor begreber som service og ordentlig betjening af borgerne er erstattet af krav, diktater og kontrol og meget værre, at ingen kan finde ud af tingene. Mest af alt ikke at forstå de mange overflødige regler fra lov-møllen og det øvrige regel-tyranni. Idet der mangler kompetencer og engagement især hos de alt for mange ansatte, men også hos folket. Det skal vi ændre med smil og glæde. Sammen ændre det til noget bedre, men det kræver at folket inddrages (reelt! og ikke pseudo) og en markant nedtoning af "den ubeherskede klasse", som jeg beskæftigede mig med i afsnit 22 af dette essay. Det er meget fremsynet.

Mon der findes politikere, der vil gå foran? Stoppe lov-møllen og tage afsæt i folkets magt. At der blandt de mange bureaukrater, som erkender den gale udvikling, er nogen med mod til at stå frem og råbe vagt i gevær. At repræsentanter for foreninger og organisationer vil vise, at de repræsenterer folket - og at medierne vil støtte folket. Jeg betragter det indtil videre som fremsynede drømmerier.


© Copyright 2019 senior-avisen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden  

Flere nyheder i denne sektion:

- Alvorlig krise i en af de store banker - formand og 3 i bestyrelsen er gået af
- Politibil under udrykning kollideret med personbil
- Rejsefirma standser betalinger - kan ikke betale kæmpe gæld
- Kvinder i opgør på sygehus - endnu en hjælpsom fik tæsk
- Højst usædvanligt! 6 centimeter snefald 600 km nord for Malmø
- Oliepris katastrofe lurer - benzinpris 14 kr. i dag
- Opgør mellem fængslet mand og politifolk på sygehus - stak af
- En stor skuespiller er død
- Mand dræbt i kollision med lastbil - dreng overlevede
- 1 dræbt og 2 såret i skyderi på den københavnske vestegn
- Kæmpe medicinalfirma konkurs - af dødelig smertemedicin
- Flere såret i voldsomt skyderi på den københavnske vestegn
-
Klik venligst
Annoncer

Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld