Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Afsnit 23

Danskheden og friheden er under pres af DK1EU2 VIRUS

Søndag 16. december 2018 kl. 19:52

Det er ikke flygtninge og udlændinge, der søger mod Danmark og andre europæiske lande, som er truslen mod demokratiske idealer, danskheden og friheden. Det er derimod politikere og ansatte bureaukrater, der i deres misforståede velmagt skaber stadig flere love, reguleringer, kontrol og dårlig stemning.

Politisk går Dansk Folkeparti foran med en foragt overfor mennesker sammenlignelig med meget usympatiske kapitler i historien. Lige bagefter de nationalistisk troende DFere løber Socialdemokraterne, som det efterhånden ikke er til at finde ud af, hvem det parti kæmper for, udover altså politikernes og de ansatte bureaukraters fede privilegier.

Der er da noget galt i et land, hvor politiet anmelder politifolk, fordi de skriver en bog og deri fortæller sandheden. Så er det såkaldte samfund gået langt over gevind med en anvendelse af legitimitet begrebet helt ud i ekstremerne. Den sande giver af legitimitet er folket. Ingen andre kan give nogen fuldmagt til noget i et land, der jo helt grundlæggende er folkets. Det politiske og bureaukratiske system leder misforståelsen af fuldmagt videre, således at det er Folketinget, der giver fuldmagt til politikerne selv og bureaukratiet af ansatte. Til politiet for at tryne dem, der ikke makker ret og til domstolene til at bakke politikerne, bureaukraterne og politifolkene op. Så er der skabt ret... mener magthaverne fejlagtigt.

Nej, det er der nemlig ikke. Både Danmark og EU er på vildspor. Hvilket også ses af nu flere års tovtrækkeri i forbindelse med det engelske folks beslutning om at træde ud af EU-medlemskabet. Det har politikere i andre lande og de ansatte bureaukrater modarbejdet lige siden. Hvilket har skabt mange unødvendige debatter og problemer. Flertallet af de engelske politikere har dog vist respekt for folkets beslutning og har til hensigt at gennemføre den. Englands udtræden af EU-klubben er en realitet fra udgangen af marts 2019.

Danmark blev medlem af EU den 1. januar 1973 samtidig med England, og selvom modstanden mod det hastigt voksende bureaukrati tager til, har ingen danske politikere gjort tilløb til at skabe en grundlæggende debat om en fremtid i eller udenfor EU. Hvilket havde været naturligt i situationen, hvor netop det land, Danmark fulgte ind, siger farvel. Tværtimod går hele det danske bureaukrati af politikere og ansatte "stille med dørene" - folket skulle jo nødigt få gode ideer og/eller indflydelse. Statministeren har for kort tid siden udtalt, at folket ikke skal stemme om dansk EU-medlemskab. Nej, fordi det er farligt. Folket vil sandsynligvis ud af bureaukratiets omklamring ligesom det engelske folk.

På dette område er der virkelig noget at beskæftige sig med for Dansk Folkeparti, i hvis principprogram det hedder, at "vi vil ikke acceptere, at Danmark afgiver suverænitet", og at partiet "er modstander af den europæiske union". De principper og den kamp er svære at få øje på i partiets praktiske adfærd. Der kæmpes overhovedet ikke imod bureaukratiet - som partiet og dets politikere jo selv er en velbjærget del af.

Derfor gør det danske folk oprør, mere end man tror. Når man ellers bevæger sig iblandt hr. og fru Danmark, flittigt arbejdende og pligtopfyldende mennesker, studerende, pensionister og dem, vi i vores velfærdsamfund må give en hjælpende hånd, registrerer man den tiltagende kritik og skepsis, ja mistro. Når man sidder velbjærget i sin almægtighed på magtens tinde, opdager man det ikke. Det er forskellen på politikerne og det øvrige bureaukrati og de ægte rebeller, som taler folkets sag. Igen og igen på grundlag af skamfulde eksempler på overgreb og folkets reelle ret.

Jeg har i årtier fornøjet mig med værker og udtryk af den eminente digter, forfatter og meget mere kunstner og klartseende iagttager Benny Andersen (1929-2018). Hvis visdom jeg benyttede i afsnit 7 af dette essay omkring det at være dansk, som han formulerede i et omfangsrigt digt med titlen "Danmark - et broget foretagende" i 1979. Dansk er en levemåde, men ikke det, der beskrives her:

Forfulgte i alle lande!

Når I flygter for livet,
gå uden om Danmark,
det er mit råd.
Her i mit land,
som er en oase,
et smørhul og et kødbjerg,
hersker stenhjerter.

Det var forfattet af Benny Andersens samtidige den stærkt politisk engagerede forfatter Ivan Malinowski (1926-1989) i digtet "Advarsel" i 1986.

På vej hvorhen...

Hvor står vi i dag?
I kaos og konflikt!
Hvorhen er vi på vej?
Mere kaos og konflikt!
Det er ikke dansk!

Nogen må besinde sig.
Der må nye til - er på vej!
Men kampen er svær.
Kaos og konfliktens folk,
Sidder på magten - endnu!

Jeg kunne ikke dy mig. Et digt udtrykker kort og klart budskabet. Der skal forandring til, det dødbringende bureaukrati bekæmpes. Et nyt parti har set dagens lys - Borgernes Folkeparti, et forsøg på at samle og mobilisere de enorme kræfter hos Danmarks 1 million seniorer. Dem, der er på pension og er dem, der har bygget videre på det danske velfærdfællesskab. Som imidlertid magthaverne og bureaukratiet har kapret.

Det tager tid at forandre, men det vil lykkes. Folket vil vinde magten tilbage og genskabe respekten for den enkelte. Stor eller lille. Fattig eller rig.


© Copyright 2019 senior-avisen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden  

Flere nyheder i denne sektion:

- Amerikansk fodboldspiller død
- Flystyrt i Østrig - 3 dræbt
- Igen! - 2 nye danske millionærer i Eurojackpot spillet
- Modetøj skal være produceret 100% bæredygtig og energi vedvarende
- Ny farlig udvikling i mellemøstlig krudtønde - Iran kaprer skib
- Den græske hovedstad rystet af flere kraftige jordskælv
- Dødsenfarlig gas fra tang lukker et antal franske badestrande
- DR-journalist død
- Den røde forbud-regering er på krigstien igen - brændeovne
- Judo-talent død
- Dramatisk og tragisk ulykke - kvinde i kørestol dræbt
- 4 børn kvæstet i ny forlystelse-ulykke nu med hoppeborg
-
Klik venligst
Annoncer

Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld