Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

El-selskab: kunder må leve med afbrydelser af forsyningen

Onsdag 11. oktober 2017 kl. 11:46

Efter omfattende afbrydelser af el-forsyningen i Dong Energy-firmaet Radius Elnets område den sidste tid har den teknisk ansvarlige Anders Vikkelsø reageret på omtale i senior-avisen.dk - og han mener danske el-kunder har forsyning sikkerhed i top, men må leve med afbrydelser. Vi citerer ham:

“Det fremgår her i avisen tirsdag, at Radius Elnet skulle være ”helt på hælene” som følge af et ”kæmpe” område har været ramt af strømafbrydelser. Situationen er heldigvis ikke så dramatisk, som man kan forledes til at tro ud fra avisens omtale. Det er korrekt, at vi har haft strømafbrydelser i de sidste dage. Men hele Glostrup, Albertslund og Brøndby var ikke ramt af afbrydelsen mandag aften. I alt var cirka 800 husstande uden strøm spredt ud over de tre kommuner. I artiklen oplyses det, at det indre København for fem dage siden også var uden strøm. Denne afbrydelse skete i et anlæg ejet af energinet.dk som har fortalt til flere medier, at der var tale om en menneskelig fejl ved en revision af anlægget.

Der har været andre afbrydelser her i starten af oktober, som der også står i artiklen. Og der har været lidt flere, end vi har set generelt i efteråret, men dette er ikke en tendens, vi frygter vil vare ved. Love, at der aldrig sker afbrydelser, kan jeg dog ikke, hvor gerne jeg end ville. Med et vidstrakt elnet på flere tusinde kilometer og tusindvis af transformerstationer, så vil forsyningen blive afbrudt. Afbrydelserne sker, når sten bevæger sig rundt i jorden og gnaver i kablerne, når vores anlæg kortslutter, og når kabler bliver beskadiget ved entreprenørarbejder. Lad os dog ikke male fanden på væggen. På trods af afbrydelserne – som vi naturligvis beklager – så har danske elkunder en forsyning, hvis stabilitet er helt i top på verdensplan. Som elkunde hos Radius oplever man således gennemsnitligt en strømafbrydelse af en times varighed hvert andet år.”

Klik her for at læse artiklen “El-selskab er helt på hælene - kæmpe område uden el”.


© Copyright 2018 senior-avisen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden  

Flere nyheder i denne sektion:

- Nyt våbenhvile-forsøg i Syrien mens hundreder slås ihjel
- Radio/TV journalist død
- Mand fundet druknet i havn
- Pigegruppe sanger død
- TDC-nedbrud slog alarm- og lægevagt-telefoner ihjel
- Norsk vinter-OL rekord med 38 medaljer heraf 13 i guld
- Nedtælling til ny ballade - USAs ambassade til Jerusalem i maj
- Endnu et familiedrama! - 63-årig mand stukket med kniv
- Familiedrama! - uligevægtig søn stak sin mor ned med kniv
- Spor af mus i et bageri og i et andet glasskår i kanelstænger
- 180.000 offentligt ansatte er på vej i en strejke-situation
- Voldsomheder ved fodbold koster politibetjent livet
-
Klik venligst
Annoncer

Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld