Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Afsnit 20

DK1EU2 VIRUS - Nationalsocialismen og bureaukratiet

Torsdag 6. juli 2017 kl. 22:20

For et par år siden kørte jeg i det sydjyske og nordtyske område og passerede grænsen mellem Danmark og Tyskland ved Padborg. En fredfyldt tur, hvor jeg nød naturen, markerne og træerne langs vejen og roligt kørte over en nærmest umærkelig grænse. Nu er jeg lige kørt over grænsen igen, men uha en forskel. Få meter inde på tysk jord blev jeg standset af politi bevæbnet med maskinpistoler. De ville kontrollere alle, som kørte til det tyske rige fra Danmark. Den anden vej var det ikke ret meget bedre, blot var der ingen maskinpistoler i syne.

Jeg spurgte mig selv, hvordan mon det ser ud ved Kruså, og kørte de få kilometer dertil. Parkerede - og så pludselig var luften fuld af støj. Min nabos plæneklipper søndag formiddag var intet ved siden af den øredøvende larm fra 2 kæmpe politi-helikoptere, der kredsede rundt over grænseområdet. Så landede de på en mark og ud vrimlede det med kampklare betjente. Jeg var chokeret.

En bedrøvelig udvikling og oplevelse, der viste sig at have 2 ubegribelige og nedslående grunde. Dels en hidtil uset politi-kontrol, fordi man vil lægge hindringer i vejen for demonstranter på vej til G20-byen Hamburg. Dels en slags klimaks på efterhånden 4 års strøm af flygtninge rundt i verden, ikke mindst fra fattige og urolige lande mod velstandens Europa. Nej, dem (flygtningene) vil bureaukratiet (politikere og de alt for mange offentligt ansatte) ikke tage imod. Selvom folket godt vil. En afvisning og forfølgelse af andre racer, vi kender alt for godt fra historien. Ikke mindst fra nationalsocialismen i Tyskland i 1930erne og 1940erne.

I dag findes de nationalsocialistiske tilbøjeligheder i Tyskland hos regeringpartierne CDU+SPD (de konservative kristendemokrater og socialdemokrater) og i Danmark hos de herskende oppositionpartier O+A (dansk folkepartifolk og socialdemokrater). En fjendsk indstilling over for andre mennesker, jeg i mit kulturunivers ikke havde forestillet mig mulig. Det ligner betænkeligt meget udviklingen for 70-85 år siden, i begge EU-lande. Selvfølgelig har den herskende klasse, eliten og dens lakajer ikke lært noget af historien.

Mødet mellem en stribe af verdens lande, det såkaldte G20 selskab, afholdes netop nu. I skyggen af en meget usympatisk tysk magtdemonstration med 20.000 kampklare politifolk, panserkøretøjer og forbud mod demonstrationer og færdsel i det centrale Hamburg. Hvor progressive kræfter fra Tyskland og mange andre lande brutalt bekæmpes, fordi bureaukratiet ikke vil høre deres budskaber og ikke acceptere deres eksistens. Politistat mere end nogensinde siden nationalsocialismens hærgen i et mørkt kapitel af historien. Hvor forsamlinger var bandlyst og demonstrationer grundlag for militære og politimæssige overgreb.

Netop hvor al denne magtbrynde og magtanvendelse udspiller sig og sætter nye mørke aftryk i historien, har Amnesty International offentliggjort en ny rapport. Hvori EU bureaukratiets og medlemlandenes direkte skyld i mange flygtninges død og fordærv beskrives. Utvetydig kritik af en kynisk europæisk (EU) politik, der har ladt og med øget intensitet lader mennesker i stikken - bare man selv har det godt! At man er fri for at drukne i Middelhavet eller blive tortureret i sit hjemland.

Det beskrevne er bureaukratiet, når DK1EU2 VIRUS er allerværst. Min mistro overfor og frygt for det dødbringende bureaukratis udvikling fik iøvrigt ny næring nu, hvor det kom frem, at dansk politi deltager i moradset ved G20 landenes træf i Hamburg. Hvad i alverden laver dansk politi i Tyskland og ved et arrangement, som Danmark slet ikke deltager i... Hvortil kommer at politiet ikke vil oplyse, hvor mange betjente, der er sendt til “kamp” under tyske himmelstrøg. Hvis ikke det vedkommer folket at vide, hvem vedrører det så? Nå ja, bureaukratiet herunder politiet er jo sig selv nok, bare alle andre betaler gildet.

Tyskland er faretruende, som jeg ser landets fortsatte forsøg på dominans i EU og dets fokus på militær. Dertil kommer den tyske udvikling af politistaten og det stigende antal fattige. 16 millioner tyskere har i dag ikke tilstrækkeligt til dagen og vejen. 6½ millioner tyskere modtager 400 euro (3.000 kr.) om måneden, for det beløb skal de leve! Det er jo selvsagt en umulighed, derfor også de mange protester. Forståeligt - og farligt.

Tysklands ødelæggelse af Grækenland er yderligere et eksempel, der burde vække det såkaldte fællesskab i EU. Det græske folk er presset ud i det alleryderste og lider nød, foranlediget af krav fra kreditorerne, hvoriblandt tyskerne er dominerende. Men i tysk kultur er der ingen forståelse for anderledes tænkende, folk med et andet liv, andre traditioner. I tysk kultur tæller hovedsageligt penge, og først og fremmest tyskerne selv. Der er så mange advarsel lamper, der blinker!

Udover bureaukratiets interesse for sig selv og sin voldsomme udvikling i Danmark og EU, mangler der totalt forståelse og engagement for folkets vilkår. En manglende interesse, der desværre også kan konstateres i medieverdenen. Journalister opfattes normalt som vogtere overfor magthaverne. Men sådan er det ikke altid, måske slet ikke mere. De velbjærgede mediefolk er blevet en flok rygklappere, der selv vil have snablen i truget. Det ses tydeligt af den måde, hvorpå de emner, der er omhandlet i dette afsnit, håndteres. Slapt, ukritisk og uengageret er den “vare” pressen præsterer.

Jeg har understreget det tidligere. At ingen kan forpligtes udover deres evner. Det gælder bureaukratiet - og dem, der skulle vogte over det.


© Copyright 2019 senior-avisen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden  

Flere nyheder i denne sektion:

- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 24
- DK1EU2 VIRUS er dødbringende - glæde og fremsyn kan kurere
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 23
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 22
- DK1EU2 VIRUS - Den ubeherskede klasse
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 21
- Der er noget galt i Danmark - og det er DK1EU2 VIRUS
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 20
- DK1EU2 VIRUS - Nationalsocialismen og bureaukratiet
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 19
- DK1EU2 VIRUS - Indignation nødvendig i kampen mod dødbringende bureaukrati
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 18
-
Klik venligst
Annoncer

Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld