Klik venligst
Klik venligstKlik venligstKlik venligst

Afsnit 19

DK1EU2 VIRUS - Indignation nødvendig i kampen mod dødbringende bureaukrati

Onsdag 28. juni 2017 kl. 23:41

Der er for mange meningløse. Ja, og talentløse. Endog sanseløse. Vi lever i en løssluppen verden, hvor alt for mange kan for lidt, alt for mange ingen mening har om alting og slet ikke interesserer sig for andet og andre end sig selv. Den type bliver politikere, ansatte bureaukrater, tiltager sig mest mulig magt, men fralægger sig straks ansvar, hvis noget mislykkes.

Jeg har længe tænkt over og følt den indignation, jeg rammes af i min stadige kamp imod det dødbringende bureaukrati, som alle disse ”løse” skaber. Jeg befinder mig fortræffeligt med indignationen, thi den er jo nødvendig i kampen imod DK1EU2 VIRUS. Det er nødvendigt at blive socialt og kulturelt forarget, rystet og oprørt. Nødvendigt at blive mentalt påvirket. Ellers kan man ikke kæmpe.

Der er nok at blive lamslået over. Grund til at blive forbavset og harm, ja ligefrem vred.

De skyldige aner det ikke selv. De er ofte for unge, som regel uerfarne og tænker ikke så dybt.

Jeg opdagede, hvor givtigt og direkte det er at digte, da jeg forud for Kulturmødet på Mors i 2014 skrev ”På vej…” - som jeg gengav i dette essays afsnit 8. Det fulgte jeg op med digtet ”På afveje…” i afsnit 14, og nu benytter jeg igen digtets form i dette afsnit. Fordi ”Ingen genvej…” bidrager til at sætte løgn og latin, fup og svindel og forflygtigelse af ansvar bastant på plads. Samt frigør indignationen i ens sind. Skaber et lettelsens suk. For et øjeblik.

Ingen genvej...

Der står en kamp mod
dødbringende bureaukrati.
De skyldige har opdaget
faren - og vil nu kæmpe.
Men der er ingen genvej...

Kampen er ulige, fordi
bureaukratiet lider af
vokseværk - hurtigere
end kampen imod det.
Og der er ingen genvej...

De skyldige ligger som de
har redt - de har jo selv
skabt den dødbringende
udvikling, de nu begræder.
Men der er ingen genvej…

Flugten fra ansvaret er
derfor den lette løsning.
At give andre skylden, er
en naturlig ting i politik.
Det er heller ingen genvej…

Hvis ingen andre kan få
skylden, kan de anklages.
Mærkværdigt nok af de
egentlig skyldige i skjul.
Men der er ingen genvej…

Det lettede, for et øjeblik. For alt imens jeg skrev digtet, væltede det nedover os allesammen med nye mærkværdigheder. Politiske finurligheder, mystiske aftaler, der bl.a. er forsøg på at snyde folket. Som med folkepensionen. Hvor hele debatten har sit afsæt i kuglerammer i stedet for stolthed over, at Danmark har en model, som ingen andre lande endnu har kunnet kopiere, hvor gerne de end ville.

Pensiondebatten burde derfor dreje sig om, hvor god en ide, der kom til verden i 1891 med alderdomforsørgelse, som blev videre udviklet i 1922 med en såkaldt alderrente og frem til 1957, hvor folkepensionen - et mindstebeløb uden hensyn til den enkeltes økonomiske forhold blev et hvermands gode. Sådan byggede de danskere, jeg er stolt af - arbejdere og bønder, et land og et folk op. Dem og deres tankegang tilsluttede jeg mig allerede i mine unge år, og jeg har kæmpet sammen med mange andre i det små politisk for, at vi skulle komme videre. Det kom vi.

Men gudhjælpemig om ikke ”de skyldige”, som jeg har beskrevet dem i digtet, nu forsøger at rive det ned, vi gennem mange generationer har bygget op! Det mest forargelige er forsøget på at ændre bopælkravet på 40 år fra man er fyldt 15 år. Et krav som har været gældende i årtier, man nu vil ændre med en formulering om at ”have boet 9/10 af perioden fra det fyldte 15. år til folke/førtidspensionsalderen i riget (Danmark, Grønland eller Færøerne) for at have ret til de fulde ydelser”. Altså en slet skjult forøgelse af bopælkravet og en usympatisk tankegang hos politikere, der sørger mere end godt for sig selv og hinanden… på folkets regning.

Politikerne er blevet kustoder i det enorme bureaukrati. Inficeret af DK1EU2 VIRUS og uden egne meninger eller kampgejst. Ministrene skriver under på hvad som helst, kvalt af bureaukratiets enorme ”fantasi”. Eksemplerne vælter frem, lad mig blot nævne nogle fra erhvervministeriet. Hvorfra det meddeles, at regeringen og vækstforum hovedstaden indgår en vækstpartnerskabaftale. At ministeren nedsætter et forenklingudvalg for erhvervfremme. At ministeren anmoder kreditinstitutterne om at udvise forsigtighed i långivningen til boligkøb i vækstområder. At man har 13 anbefalinger til at sikre ansvarlig drift af andelsboligsektoren.

Ja, jeg kan blive ved, men vælger at slutte med, at ministeriet vil styrke tilsynet med alternative investeringer og cyberkriminalitet, samt at der er nedsat en arbejdgruppe, som skal se på behovet for fornyelse og forenklinger af de nuværende vejledninger om virksomheders samfundansvar og ansvarlige investeringer.

Vi er kommet i en ulykkelig situation, hvor det dødbringende bureaukrati har taget helt og aldeles overhånd. Fordi alt for mange meningløse har undladt at sige fra, at protestere - og politikerne er endt i fedtefadet sammen med de ansatte bureaukrater, og nu drøner rouletten rundt. Der er bare ingen gevinster, kun regninger. Både mentalt og økonomisk.


© Copyright 2019 senior-avisen.dk. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Del på Facebook   Print siden  

Flere nyheder i denne sektion:

- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 24
- DK1EU2 VIRUS er dødbringende - glæde og fremsyn kan kurere
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 23
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 22
- DK1EU2 VIRUS - Den ubeherskede klasse
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 21
- Der er noget galt i Danmark - og det er DK1EU2 VIRUS
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 20
- DK1EU2 VIRUS - Nationalsocialismen og bureaukratiet
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 19
- DK1EU2 VIRUS - Indignation nødvendig i kampen mod dødbringende bureaukrati
- DK1EU2 VIRUS - Et anderledes essay om dødbringende bureaukrati - Afsnit 18
-
Klik venligst
Annoncer

Nyhedsbrev
E-mail:

Tilmeld
Frameld